On vaikeaa parantaa sellaista, mitä ei pysty näkemään. Tämän vuoksi ohjelmistojärjestelmien ekologisen kestävyyden parantamisessa ympäristövaikutusten mittaaminen on keskeinen työkalu.

Monessa tapauksessa ohjelmistojen käytön aikainen virrankulutus aiheuttaa valtaosan suorista ympäristövaikutuksista, mutta sähkötuotannon vihertyessä myös muut asiat, kuten taustajärjestelmien konesalin valinta ja vaikuttaminen käytetyn laitteiston elinkaareen, korostuvat.

VISIIRI-hankkeen 3. ekosysteemitapaamisessa esitellään viimeisimpiä työkaluja ohjelmistojärjestelmien ympäristövaikutusten mittaamiseen ja arviointiin. Tapaamisen työpajoissa pohditaan, miten nämä mittarit voidaan tuoda osaksi ohjelmistokehityksen käytäntöjä sekä yritysten kestävyysraportointia.

Mitä? Valtakunnallinen Green ICT -ekosysteemitapaaminen III: Ohjelmistojärjestelmien virrankulutuksen mittaaminen ja kasvihuonepäästöjen arviointi 
Milloin? 27.11. klo 9–12 
Missä? Online 

Ohjelma

Tapaamisessa kuulemme alustuspuheenvuoroja ohjelmistojärjestelmien virrankulutuksen mittaamisesta ja kasvihuonepäästöjen arvioinnista.

Puheenvuorojen ohella tapaamisessa työskennellään työpajoissa, joissa keskitytään ohjelmistojärjestelmien ympäristövaikutusten mittaamiseen.

Tarkempi ohjelma julkaistaan loka-marraskuussa.