Green ICT -ekosysteemi on vuonna 2022 perustettu kansallinen organisaatioiden vastuullisuusverkosto, joka edistää kestävää ICT-kehitystä ja kiertotaloutta ilmastonmuutoksen ja luontokadon vaikutusten torjumiseksi. Ekosysteemi myös parantaa Suomen ICT-alan kilpailukykyä ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävin keinoin.


Verkostoon ovat tervetulleita ammattilaiset niin akateemisestä maailmasta, julkishallinnosta, yrityksistä kuin yhdistyksistä. Näiltä sivuilta löydät tietoa ekosysteemin toiminnasta.

Green ICT -ekosysteemin hankkeet

Tutustu hankkeisiin, joihin Green ICT -ekosysteemi on osallistunut. Olemme tukeneet jo sovelluskehitysyrityksiä, ICT-hankintoja tekeviä, teollisuuden pk-yrityksiä ja 2. asteen opettajia ottamaan kestävän digin omakseen.

Green ICT -ekosysteemin tausta

Innovaatiot ovat kehityksen edellytys, ja monimutkaisten kysymysten ratkaisut vaativat yhteistyötä. Lue lisää Green ICT -ekosysteemin synnystä ja siitä, miksi työtä tehdään juuri ekosysteemimuodossa.

Green ICT -ekosysteemin LinkedIn-ryhmä

LinkedIn-käyttäjät ovat tervetulleita Green ICT -ekosysteemin koordinoimaan LinkedIn-ryhmään. Ryhmä nimi on Sustainable ICT Finland, ja siellä voit keskustella kestävästä ICT:stä tai kertoa oman organisaatiosi vihreän ICT:n matkasta.