CSRD-raportointidirektiivi tulee vuoteen 2026 mennessä koskemaan lähes kaikkia yrityksiä, ja sen mukana tulee uusia vaatimuksia myös sinun yrityksellesi. Samalla asiakasvaatimukset niin julkishallinnolta kuin yrityskentältä tulevat kasvamaan, kun ne pyrkivät täyttämään omat vastuullisuusvaatimuksensa. Nämä vaatimukset koskevat myös ICT-alaa ja käyttämiäsi alan palveluita. ICT:llä on tietoyhteiskunnassa erityinen rooli ilmasto- ja ympäristövastuullisuustyössä, koska alan kädenjälkipotentiaali muiden alojen toimintoihin on valtava.  

Näiden keinojen käytäntöön vientiä varten on alkamassa VICTIS – Vihreää ICT:tä Itä-Suomesta -hanke. Haluamme kutsua sinut ja yrityksesi mukaan hankkeeseen, jotta voit hyödyntää vihreää ICT:tä parhaalla mahdollisella tavalla vastuullisuudessa. Mukaan haetaan julkishallinnon toimijoita ja yrityksiä, jotka haluavat kehittää vastuullisuuttaan tieto- ja viestintäteknologian kautta joko tuottajina tai hankkijoina. Tarjoamme hankkeessa mm. koulutuswebinaareja, mahdollisuuden vihreiden ratkaisujen esittelyyn tapahtumissa ja oppaissa sekä verkostoitumista TKI-yhteistyön ja hankkija-tuottajatapaamisten merkeissä. Hankkeen toimiin sitoutuminen sovitaan yrityskohtaisesti ja joustavasti tarpeidesi mukaan. Minimisitoutuminen on alkukartoitukseen osallistuminen, joka vaatii aikaa muutamia tunteja. Hankkeen koulutuswebinaarit soveltuvat erinomaisesti yrityksen henkilöstökoulutuksen järjestämiseen, ja niihin osallistuminen on ilmaista.

Green ICT:n edelläkävijät hankkeen toteuttajina

Hankkeen toteuttavat TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry, Itä-Suomen yliopisto ja Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT. TIEKE fasilitoi Suomen Green ICT -ekosysteemiä, joka on tavoittanut tuhansia ihmisiä yli 500 yrityksestä. Itä-Suomen yliopisto on edelläkävijä vihreän ICT:n koulutuksessa ja on ensimmäisenä yliopistona Suomessa koonnut kestävän kehityksen ICT-perusopintojen kokonaisuuden. LUT-yliopistossa puolestaan on tehty ICT:n ilmasto- ja ympäristöpainotteista tutkimusta yli vuosikymmenen ajan, ja se pyörittää eurooppalaista Software Engineers for Green Deal -maisteriohjelmaa.

Hankkeeseen osallistujana voit saada tätä asiantuntemusta yrityksesi käyttöön harjoittelujen, opinnäytetöiden ja harjoitustöiden muodossa.

Katso hankkeen yleisesite tästä. Annamme mielellämme lisätietoja hankkeesta sähköpostitse tai lyhyen verkkotapaamisen merkeissä.

Etelä-Savo: jari.porras@lut.fi
Pohjois-Karjala: antti.sipila@tieke.fi
Pohjois-Savo: markku.tukiainen@uef.fi