Kestävä kehitys ICT-alalla on entistä tärkeämpää. TIEKE on työskennellyt aiheen parissa jo pitkään ja kehittänyt alan yritysten sekä muiden toimijoiden käyttöön monipuolisia työkaluja ympäristöystävällisempään toimintaan. Työkalut on koottu Green ICT -portaaliin, ja myös uusi Visiiri-hanke kokoaa yhteen pitkän kokemuksen ja uusimman asiantuntemuksen, syventäen sitä edelleen.

Vihreä teknologia ja kestävä kehitys ovat nykyajan keskeisiä haasteita ICT-alalla, jossa energiankulutus ja ympäristövaikutukset ovat merkittäviä. Kaikkialla maailmassa organisaatiot etsivät keinoja pienentää hiilijalanjälkeään ja edistää ekologisesti kestävämpiä käytäntöjä.

TIEKE on ottanut nämä haasteet vakavasti ja kehittänyt kattavia ja monipuolisia työkaluja kestävämpään ICT-toimintaan. Niiden avulla yritykset voivat arvioida, kouluttaa ja suunnata toimintaansa entistä ympäristöystävällisempään suuntaan.

Valjasta ilmaiset työkalut kestävän digitalisaation edistämiseen!

Tarjolla olevat työkalut on koottu TIEKEn ylläpitämään Green ICT -portaaliin. Portaalin työkaluilla on useita hyötyjä. Ne esimerkiksi:

Kaikki työkalut ovat yritysten maksutta hyödynnettävissä.

Green ICT -portaalin työkaluja

Green ICT -portaalista löytyy oppaita ja itsearviointityökaluja monille erilaisille toimijoille, ja ne auttavat lähtemään liikkeelle toiminnan kehittämisessä ympäristöystävällisempään suuntaan.

Portaalin tietopankissa on oppaita mm. hankkijoille ja sovelluskehittäjille sekä tietosalkku pk-yrityksille Green ICT:n haltuunottoa varten. Hankkeiden tuottajien oppaista puolestaan saa hyvän peruskäsityksen, miten lähteä tekemään ohjelmistotuotantoa vihreämmin.

Lisäksi portaalissa on lukematon määrä hyödyllisiä videotallenteita ja alan sanastoa, mikäli käsitteet ovat vielä uusia. Portaalissa on myös kaksi kätevää työkalua:

Green ICT -työkalu

MitViDi-työkalu

Ilmaisia työkaluja voi kokeilla suoraan Green ICT -portaalissa.

Työkaluja, jotka vastaavat yritysten tarpeisiin

Aikaisemmissa Green ICT -hankkeissa syntyneitä hyödyllisiä työkalupaketteja laajennetaan nyt alkaneessa Visiiri-hankkeessa. Visiiri kokoaa yhteen olemassa olevat työkalut sekä kehittää lisää työkaluja, tietopaketteja ja koulutuksia, jotka auttavat yrityksiä ja muita toimijoita ilmasto- ja ympäristötyössä.

”Laajennus toteutetaan yhteistyössä yritysten kanssa, sillä Green ICT -työkalujen ja muiden materiaalien tulee vastata yritysten todellisia tarpeita. Työkalut ovatkin näin huippuyliopistojen ja kansainvälistä tunnustusta saaneiden asiantuntijoiden sekä yritysten välisen yhteistyön tulosta”, kertoo Green ICT -hankkeen projektipäällikkö Antti Sipilä.

Green ICT Visiiri -hankkeessa toteutettavien työkalujen ja informaatiopakettien myötä yritysten ja muiden toimijoiden on entistä helpompi suunnitella, kouluttautua ja ohjata omaa toimintaansa kestävämpään suuntaan.

Mitä tehdä seuraavaksi?
Ota Green ICT -portaalin työkalut haltuun ja tutustu portaalin oppaisiin sekä tallenteisiin.

Liity Green ICT -uutiskirjeen tilaajaksi, niin pysyt ajan tasalla.

Tule mukaan Green ICT Visiiri -hankkeen toimintaan!

Ensimmäinen hankkeen Green ICT -ekosysteemin verkkotapaaminen on 17.6.2024 kello 12.30. Verkkotapaaminen on kaikille avoin.

Lisätietoa hankkeeseen liittymisestä ja yhteistyöasioista saat ottamalla yhteyttä hankkeen projektipäällikkö Antti Sipilään.

Kirjoittaja: Viestintätoimisto Aivela