Haluatko osaksi kestävän ICT:n bisnespotentiaalia, mutta tarvitset työkaluja muuttaaksesi organisaatiosi tuotevalikoimaa tai toimintatapoja? Tässä seminaarissa kerromme, kuinka saat oman organisaatiosi kestävän digin polulle hyödyntämällä maksuttomia kestävyyssuunnittelun ratkaisujamme. Kerromme myös ilmasto- ja ympäristöystävällisten ICT-tuotteiden ja -palveluiden lisääntyneestä kysynnästä ja ratkomme yhdessä niitä haasteita, mitä sekä kestävää ICT:tä suunnitteleva että hankkiva saattaa kohdata. Tervetuloa!

Seminaari keskittyy erityisesti työhömme Uudenmaan alueen yritysten kanssa Green ICT -hankkeessa. Tilaisuus on hybridimuotoinen, joten voit tulla joko paikan päälle Helsingin Kalasatamaan tai osallistua etänä.

Ohjelma

Ohjelman esiintyjät täydentyvät vielä ennen tapahtumaa, mutta olet lämpimästi tervetullut ilmoittautumaan jo nyt.

8.30 Aamiaistarjoilu ja verkostoitumista Työpajankadulla
8.45 Etäosallistumisen linja auki
9.00 Lisää kestävää ICT:tä Uudellemaalle – työn tuloksia

9.30 Ota Green ICT -työkalut käyttöön kestävyyssuunnittelussa

10.00 Tauko
10.15 Kestävyyssunnittelusta potkua ICT-yritykselle
Tapausesimerkit Green ICT -työkalujen hyödyntämisestä 2 yrityksessä, julkistetaan myöhemmin. 

10.30 paneeli: Miten ratkoa kestävyyshaasteita ICT-hankkijana ja -tuottajana?
Keskustelijat julkistetaan myöhemmin. 

11.00 Green ICT -työ jatkuu

Näin osallistut

Seminaari on hybriditilaisuus. Voit ilmoittautua joko läsnä- tai etäosallistujaksi tämän linkin takaa. Paikan päällä osallistuville on maksuton kahvi- ja aamiaistarjoilu.

Läsnäosallistujien osoite on Työpajankatu 13A, 10. kerros, Helsinki. Lähimmät joukkoliikennepysäkit ovat Kalasataman metroasema ja Kalasataman metroaseman linja-autopysäkit. Sisäänkäynti tilaisuuteen tapahtuu Työpajankatu 13 pääovesta, jonka aulasta sinut ohjataan eteenpäin.

Etäosallistujat osallistuvat tilaisuuteen Zoomin kautta. Saat osallistumislinkin ennen tapahtumaa sähköpostiosoitteeseen, jolla ilmoittaudut tilaisuuteen.

Tausta

Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisi Suomen ICT alan ilmasto- ja ympäristöstrategian vuonna 2021. Samana vuonna alkoi myös TIEKEn, TIVIAn ja LUT-yliopiston Green ICT -hanke, joka on vauhdittanut vihreää siirtymää Uudellamaan 7 000 ICT-alan yrityksen osalta kehittämällä sekä sovelluskehittäjille että digihankintoja tekeville työkaluja ja tarjoamalla tietoa. Olemme luoneet myös uuden keskusteluareenan perustamalla Green ICT -ekosysteemin, organisaatioiden vastuullisuusverkoston, joka edistää kestävää ICT-kehitystä ja kiertotaloutta ilmastonmuutoksen ja luontokadon vaikutusten torjumiseksi. Tärkeä Green ICT -ekosysteemityö jatkuu edelleen TIEKEn koordinoimana.